Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Brownie met Kruidenmousse en Karamelsaus
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Brandy Snaps:
▢
100
g
suiker
▢
100
g
glucose
▢
100
g
boter
▢
100
g
bloem
Brownie:
▢
100
g
pure chocolade
couverture
▢
150
g
boter
▢
2
eieren
▢
150
g
suiker
▢
100
g
bloem
▢
100
g
hazelnoten
▢
Poedersuiker
Kruidenmousse:
▢
2,5
dl
melk
▢
100
g
suiker
▢
2
kaneelstokjes
▢
2
kruidnagels
▢
1
tl
nootmuskaat
▢
1
tl
speculaaskruiden
▢
2
steranijs
▢
6
g
gelatine
▢
2
dl
room
▢
200
g
eiwit
▢
150
g
suiker
Karamelsaus:
▢
150
g
suiker
▢
2,5
dl
melk
▢
1
dl
room
▢
50
g
boter
Instructies
Brownies:
Smelt de chocolade au bain-marie.
Klop de eieren en suiker tot een glad mengsel.
Meng de gesmolten chocolade met het eiermengsel.
Spatel de bloem erdoor.
Hak de hazelnoten fijn en spatel ze door het beslag.
Giet het beslag in siliconen vormen en bak in een voorverwarmde oven op 160 graden Celsius gedurende 20 minuten.
Laat afkoelen en haal uit de vorm.
Brandy Snaps:
Smelt suiker, glucose en boter in een pan en roer goed door.
Voeg bloem toe en meng goed.
Rol het deeg tot een worst, vries het in en snijd in dunne plakjes.
Bak de plakjes in een oven op 180 graden Celsius tot ze goudbruin zijn.
Vorm ze direct na het bakken en laat afkoelen.
Kruidenmousse:
Verhit melk met kaneel, kruidnagels, nootmuskaat, speculaaskruiden, en steranijs zonder te roeren.
Voeg suiker toe en laat 20 minuten trekken onder een deksel.
Zeef de melk en los de gelatine erin op, laat het afkoelen.
Klop de room stijf en spatel het door het melkmengsel.
Klop eiwit stijf met suiker en spatel het voorzichtig door het melk-roommengsel.
Laat de mousse opstijven in de koelkast.
Karamelsaus:
Smelt suiker zonder te roeren tot het karamelliseert.
Blus af met melk en laat suiker oplossen.
Voeg room toe en breng aan de kook.
Roer boter erdoor en laat afkoelen.
Serveren:
Plaats de brownies op borden.
Schep een quenelle kruidenmousse naast de brownie.
Leg twee brandy snaps naast de mousse.
Druppel de karamelsaus eromheen.
Bestuif met poedersuiker voor het serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cupcakes / Muffins
/
Nagerecht