Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bruine bonensoep met rookworst
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
soeppan
Ingrediënten
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie traditioneel
▢
125
g
magere spekreepjes
▢
1
ui
in ringen
▢
1
teentje
knoflook
gesnipperd
▢
3
stengels bleekselderij
in dunne plakjes
▢
2
kruidnagels
▢
2
potten bruine bonen à 700 g
▢
1
laurierblad
▢
1¼
l
rundvleesbouillon
van tabletten
▢
1
slagersrookworst
in plakjes
▢
2
eetlepel(s)
selderijblad
fijngeknipt
Instructies
Verwarm de olie in een ruime soeppan.
Bak de spekreepjes 3 minuten op een hoog vuur.
Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze 3 minuten op een halfhoog vuur mee.
Bak de bleekselderij 5 minuten al omscheppend mee.
Spoel intussen de bruine bonen in een zeef, onder stromend water, af.
Steek de kruidnagels in het laurierblad.
Voeg de bonen, het laurierblad met de kruidnagels en de bouillon toe.
Breng alles aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
Roer de soep regelmatig om, om aanzetten te voorkomen.
Schep de worst erdoor en warm deze 5 minuten mee.
Garneer de soep met de selderij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met donker boerenbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Soep
/
Varkensvlees