Bruine bonensoep met rookworst

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 125 g magere spekreepjes
  • 1 ui in ringen
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 3 stengels bleekselderij in dunne plakjes
  • 2 kruidnagels
  • 2 potten bruine bonen à 700 g
  • 1 laurierblad
  • l rundvleesbouillon van tabletten
  • 1 slagersrookworst in plakjes
  • 2 eetlepel(s) selderijblad fijngeknipt

Instructies

  • Verwarm de olie in een ruime soeppan.
  • Bak de spekreepjes 3 minuten op een hoog vuur.
  • Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze 3 minuten op een halfhoog vuur mee.
  • Bak de bleekselderij 5 minuten al omscheppend mee.
  • Spoel intussen de bruine bonen in een zeef, onder stromend water, af.
  • Steek de kruidnagels in het laurierblad.
  • Voeg de bonen, het laurierblad met de kruidnagels en de bouillon toe.
  • Breng alles aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  • Roer de soep regelmatig om, om aanzetten te voorkomen.
  • Schep de worst erdoor en warm deze 5 minuten mee.
  • Garneer de soep met de selderij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met donker boerenbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Soep / Varkensvlees