Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bruschetta met auberginetapenade
Porties:
30
sneetjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenrooster
Oven
Ingrediënten
▢
1
aubergine
▢
citroensap
naar smaak
▢
4
zongedroogde tomaten
▢
100
g
olijven
▢
1-2
teentjes
knoflook
▢
voor de garnering:
▢
bieslook
of bosui,
▢
Parmezaanse kaas
Instructies
De oven voorverwarmen op 110 °C.
De steelaanzet van de aubergine verwijderen en de aubergine heel op het rooster met 100% stoom in 18-20 minuten gaar stomen.
Intussen de zongedroogde tomaten kleinsnijden en de olijven fijnhakken.
De aubergine in stukken snijden, deze met citroensap naar smaak besprenkelen en met het gepelde teentje knoflook pureren met de staafmixer.
Tomaten en de olijven door de auberginepuree roeren en op warme sneetjes stokbrood smeren.
Garneren met bieslook of bosui of Parmezaanse kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
hetelucht: 110 °C
bereidingstijd: 18-20 minuten
stoomtoevoer: 100%
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Broodjes
/
Hapjes
/
Warme hapjes
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch