Bruschetta met auberginetapenade

Porties: 30 sneetjes
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • citroensap naar smaak
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 100 g olijven
  • 1-2 teentjes knoflook
  • voor de garnering:
  • bieslook of bosui,
  • Parmezaanse kaas

Instructies

  • De oven voorverwarmen op 110 °C.
  • De steelaanzet van de aubergine verwijderen en de aubergine heel op het rooster met 100% stoom in 18-20 minuten gaar stomen.
  • Intussen de zongedroogde tomaten kleinsnijden en de olijven fijnhakken.
  • De aubergine in stukken snijden, deze met citroensap naar smaak besprenkelen en met het gepelde teentje knoflook pureren met de staafmixer.
  • Tomaten en de olijven door de auberginepuree roeren en op warme sneetjes stokbrood smeren.
  • Garneren met bieslook of bosui of Parmezaanse kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

hetelucht: 110 °C
bereidingstijd: 18-20 minuten
stoomtoevoer: 100%
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Broodjes / Hapjes / Warme hapjes
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch