Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Budino alle fragole
roompudding met aardbeien
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
timbaaltjes
of
soufflévorm
Ingrediënten
▢
3
blaadjes
gelatine
witte
▢
4
dl
slagroom
▢
75
gram
suiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
250
gram
aardbeien
▢
1
eetlepel
balsamico azijn
▢
1
takje
basilicum
▢
1
theelepel
olie
▢
4
of
inhoud ± 150 ml
Instructies
Laat de gelatine in een kom met ruim koud water ± 5 minuten weken.
Breng in een pan de helft van de slagroom met 50 gr suiker en de vanillesuiker aan de kook en laat het ± 4 minuten heel zachtjes koken.
Knijp de gelatine goed uit, los hem al roerend in roommengsel op en laat tot lauwwarm afkoelen.
Vet de timbaaltjes in.
Klop in een kom de rest van de slagroom stijf en spatel het lauwwarme roomsuikermengsel er luchtig door.
Schenk het roommengsel in de timbaaltjes en laat de pudding in de koelkast in ± 1,5 uur stijf worden.
Was intussen de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer de vruchten.
Roer in een kom de balsamico-azijn en de rest van de suiker door elkaar en schep de aardbeien erdoor.
Zet de timbaaltjes tot het gebruik in de koelkast.
Snijd de basilicum in fijne reepjes.
Houd de timbaaltjes enkele seconden in heet water.
Zet er een bord op, keer ze samen en laat een timbaaltje op een bord glijden.
Stort de andere timbaaltjes op dezelfde manier.
Schep de aardbeien erlangs en strooi de basilicum erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Italië