Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Burgers met Pilafrijst en Babaganoush
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
Alpro® Soya Burgers
▢
¼
ui
▢
250
gram
cashewnoten
▢
300
gram
rijst
▢
500
ml
groentebouillon
▢
¼
tl
piment
▢
½
tl
kaneel
▢
8
gedroogde
abrikozen
Ingrediënten voor de babaganoush:
▢
2
aubergines
▢
½
tl
komijnpoeder
▢
1
teen
knoflook
▢
100
ml
olijfolie
▢
1
citroen
▢
100
gram
Alpro® Soya Yofu Nature
▢
50
gram
hazelnoten
▢
Peper & zout
Instructies
Spoel de rijst grondig af onder koud water.
Bak de ui gedurende 5 minuten in een diepe pan met een beetje olijfolie.
Voeg dan de rijst, cashewnoten, piment, kaneel en gedroogde abrikozen toe.
Roer tot de rijstkorrels glanzen.
Voeg de groentebouillon toe en breng alles aan de kook.
Laat 20 minuten op laag vuur sudderen met het deksel op de pan, tot al het vocht is opgenomen.
Strooi vervolgens de cashewnoten over de rijst.
Voor de babaganoush: bak de in blokjes gesneden aubergines gaar in een pan.
Voeg gehakte knoflook en komijnpoeder toe en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Voeg tot slot de Yofu en geroosterde hazelnoten toe.
Bak de Alpro® Soya Burgers gedurende ongeveer 4 minuten aan elke kant goudbruin in een beetje olie of Alpro® Soya Bak & Braad.
Serveer de burgers met de pilafrijst en babaganoush.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit recept smaakt ook heerlijk met de Alpro® soya Fruitfilet Appel.
Voedingswaarden
Calories:
720
kcal
|
koolhydraten:
65
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
40
g
|
Zout:
0.9
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Rijst
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch