Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Caesar Salade met Kip en Stokbrood
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
steelpannetje
Koekenpan
grote schaal
Ingrediënten
▢
4
eieren
▢
1
schaaltje
kipfilet in blokjes
ca. 350 g
▢
5
eetlepels
boter
▢
1
krop
ijsbergsla
▢
1
rode paprika
▢
1
doosje
cherrytomaten
250 g
▢
2
dozen
Caesar salade mix
à 114 g
▢
Bruin stokbrood
Instructies
Kook de eieren in een steelpannetje in kokend water gedurende 7 minuten, spoel ze vervolgens af onder koud water en pel ze.
Bestrooi de kipblokjes met zout en peper.
Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de kipblokjes in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar.
Maak de ijsbergsla schoon, droog deze en snijd in repen.
Snijd de rode paprika schoon en snijd deze in stukjes.
Was de cherrytomaten.
Snijd de cherrytomaten en eieren in partjes.
Meng in een grote schaal de ijsbergsla, paprika, gebakken kip en inhoud van de dozen Caesar salade mix door elkaar.
Garneer met partjes tomaat en ei.
Serveer met stokbrood en de rest van de boter.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Caesar salade met kip gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Lunch
/
Salade
Land van herkomst
Internationaal