Caesar Salade met Kip en Stokbrood

Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 schaaltje kipfilet in blokjes ca. 350 g
  • 5 eetlepels boter
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 rode paprika
  • 1 doosje cherrytomaten 250 g
  • 2 dozen Caesar salade mix à 114 g
  • Bruin stokbrood

Instructies

  • Kook de eieren in een steelpannetje in kokend water gedurende 7 minuten, spoel ze vervolgens af onder koud water en pel ze.
  • Bestrooi de kipblokjes met zout en peper.
  • Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de kipblokjes in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar.
  • Maak de ijsbergsla schoon, droog deze en snijd in repen.
  • Snijd de rode paprika schoon en snijd deze in stukjes.
  • Was de cherrytomaten.
  • Snijd de cherrytomaten en eieren in partjes.
  • Meng in een grote schaal de ijsbergsla, paprika, gebakken kip en inhoud van de dozen Caesar salade mix door elkaar.
  • Garneer met partjes tomaat en ei.
  • Serveer met stokbrood en de rest van de boter.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze Caesar salade met kip gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lunch / Salade
Land van herkomst Internationaal