Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cajunhutspot met gefrituurde uiringen
Deze Cajunhutspot brengt een pittige twist naar de klassieke Nederlandse hutspot, afgetopt met krokante gefrituurde uiringen. Een smakelijk en hartverwarmend gerecht dat perfect is voor avontuurlijke eters.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Friteuse of diepe pan voor frituren
aardappelstamper
koksmes
snijplank
grote pan
Ingrediënten
▢
6
eetlepels
zelfrijzend bakmeel
▢
Zout
naar smaak
▢
Peper
naar smaak
▢
Cajunkruiden
naar smaak
▢
1
ei
▢
1
dl
pils
▢
2
liter
frituurolie
▢
2
uien
voor uiringen
▢
2
kg
aardappels
▢
150
g
winterwortelen
in blokjes
▢
150
g
ui
gesnipperd
▢
2
stengels
bleekselderij
fijngehakt
▢
2.5
dl
vleesbouillon
van tablet
▢
1
eetlepel
boter
▢
1
theelepel
piment
gemalen
Instructies
Maak een beslag door het zelfrijzend bakmeel, zout, peper, cajunkruiden, ei en pils goed te mengen.
Verhit de frituurolie in een friteuse of diepe pan tot 180°C.
Snijd de uien in ringen, haal ze door het beslag en frituur ze in de hete olie tot ze goudbruin zijn.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Voeg ze samen met de wortelen, gesnipperde ui en fijngehakte bleekselderij toe aan een grote pan met de vleesbouillon.
Kook alles in 20 minuten gaar.
Stamp de aardappelen en groenten met de boter, zout, peper en piment tot een smeuïge stamppot.
Serveer de Cajunhutspot op borden en leg de krokante gefrituurde uiringen erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een stevige rode wijn zoals een Zinfandel, die goed past bij de pittige Cajunkruiden en de rijke smaken van de hutspot.
Voedingswaarden
Calories:
700
kcal
|
koolhydraten:
90
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Stamppot
Land van herkomst
Fusion
/
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter