Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cajunkip met bleekselderij en druiven
naar een recept van Rudolph van Veen
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Bakplaat
Oven
rasp
Ingrediënten
Krieltjes uit de oven
▢
600
gram
krieltjes
voorgekookte
▢
olijfolie
om in te bakken
Gebakken bleekselderij
▢
4
stengels
bleekselderij
▢
1
tros
blauwe druiven
zonder pit
▢
½
bos(jes)
platte peterselie
▢
1
citroen
Cajunkip
▢
1
rode ui
▢
2
tl
cajunkruiden
▢
1
rode paprika
▢
400
gram
kipfilet
Instructies
Krieltjes uit de oven
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel met olie en bestrooi met een beetje versgemalen peper.
Hussel alles goed door.
Bak de krieltjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en krokant.
Gebakken bleekselderij
Verwijder de harde draden van de bleekselderij.
Snijd de bleekselderij in grove stukjes.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de bleekselderij circa 5 minuten.
Halveer de druiven en bak circa 3 minuten met de bleekselderij mee.
Pluk en hak de peterselie fijn.
Roer de peterselie door de bleekselderij en de druiven.
Rasp de schil van de citroen boven de pan en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Cajunkip
Pel en snipper de ui.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de cajunkruiden circa 2 minuten.
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
Snijd de kipfilet in reepjes.
Voeg de paprika en de kipfilet toe en bak in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
Serveren
Verdeel de krieltjes, groente en de kipfilet over borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Gevogelte
/
Kip