Cajunkip met bleekselderij en druiven

Cajunkip met bleekselderij en druiven

naar een recept van Rudolph van Veen
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Krieltjes uit de oven

  • 600 gram krieltjes voorgekookte
  • olijfolie om in te bakken

Gebakken bleekselderij

  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 tros blauwe druiven zonder pit
  • ½ bos(jes) platte peterselie
  • 1 citroen

Cajunkip

  • 1 rode ui
  • 2 tl cajunkruiden
  • 1 rode paprika
  • 400 gram kipfilet

Instructies

Krieltjes uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besprenkel met olie en bestrooi met een beetje versgemalen peper.
  • Hussel alles goed door.
  • Bak de krieltjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en krokant.

Gebakken bleekselderij

  • Verwijder de harde draden van de bleekselderij.
  • Snijd de bleekselderij in grove stukjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de bleekselderij circa 5 minuten.
  • Halveer de druiven en bak circa 3 minuten met de bleekselderij mee.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Roer de peterselie door de bleekselderij en de druiven.
  • Rasp de schil van de citroen boven de pan en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Cajunkip

  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de cajunkruiden circa 2 minuten.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
  • Snijd de kipfilet in reepjes.
  • Voeg de paprika en de kipfilet toe en bak in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
  • Serveren
  • Verdeel de krieltjes, groente en de kipfilet over borden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Gevogelte / Kip