Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Krieltjes uit de oven
- 600 gram krieltjes voorgekookte
- olijfolie om in te bakken
Gebakken bleekselderij
- 4 stengels bleekselderij
- 1 tros blauwe druiven zonder pit
- ½ bos(jes) platte peterselie
- 1 citroen
Cajunkip
- 1 rode ui
- 2 tl cajunkruiden
- 1 rode paprika
- 400 gram kipfilet
Instructies
Krieltjes uit de oven
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Besprenkel met olie en bestrooi met een beetje versgemalen peper.
- Hussel alles goed door.
- Bak de krieltjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en krokant.
Gebakken bleekselderij
- Verwijder de harde draden van de bleekselderij.
- Snijd de bleekselderij in grove stukjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de bleekselderij circa 5 minuten.
- Halveer de druiven en bak circa 3 minuten met de bleekselderij mee.
- Pluk en hak de peterselie fijn.
- Roer de peterselie door de bleekselderij en de druiven.
- Rasp de schil van de citroen boven de pan en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Cajunkip
- Pel en snipper de ui.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de cajunkruiden circa 2 minuten.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
- Snijd de kipfilet in reepjes.
- Voeg de paprika en de kipfilet toe en bak in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
- Serveren
- Verdeel de krieltjes, groente en de kipfilet over borden.