Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cantuccini van Astrid Veltman
Deze koekjes uit Toscane worden in zoete wijn gedoopt en dan opgegeten.
Porties:
50
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
gram
amandelen met vlies
▢
300
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
150
gram
suiker
▢
2
grote
eieren
▢
1
eidooier
▢
1
mespunt
zout
▢
3
eetlepels
melk
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Hak de amandelen grof.
Vermeng (in een keukenmachine) het bakmeel met de suiker, de eieren, de eidooier, het zout en 1-2 eetlepels melk.
Kneed de fijngehakte amandelen door het deeg en vorm er rollen van met een doorsnee van ± 2 cm.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de rest van de melk.
Bak de rollen in ± 25 minuten goudbruin.
Neem de rollen uit de oven en snijd ze in plakjes van ± 1 cm breed.
Schuif ze iets uit elkaar en bak de koekjes nog 5 minuten in de oven.
Laat de koekjes op een taartrooster afkoelen.
Bewaar de koekjes in een blik. Ze zijn zeker een paar weken houdbaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
Italië