Cantuccini van Astrid Veltman

Deze koekjes uit Toscane worden in zoete wijn gedoopt en dan opgegeten.
Porties: 50 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram amandelen met vlies
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram suiker
  • 2 grote eieren
  • 1 eidooier
  • 1 mespunt zout
  • 3 eetlepels melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Hak de amandelen grof.
  • Vermeng (in een keukenmachine) het bakmeel met de suiker, de eieren, de eidooier, het zout en 1-2 eetlepels melk.
  • Kneed de fijngehakte amandelen door het deeg en vorm er rollen van met een doorsnee van ± 2 cm.
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de rest van de melk.
  • Bak de rollen in ± 25 minuten goudbruin.
  • Neem de rollen uit de oven en snijd ze in plakjes van ± 1 cm breed.
  • Schuif ze iets uit elkaar en bak de koekjes nog 5 minuten in de oven.
  • Laat de koekjes op een taartrooster afkoelen.
  • Bewaar de koekjes in een blik. Ze zijn zeker een paar weken houdbaar.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Italië