Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Carpaccio 'Le Logge'
(van mals rundvlees in een warme kalfsfond
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
250
gram
rundvlees
mals aan één stuk / bijv. biefstuk of vraag uw slager van gebraden rosbief 1/4 cm dikke plakjes af te snijden
▢
1
dl
kalfsfond
pot á 4 dl of sterke kalfsbouillon
▢
bosje
rucola
roquette of waterkers, fijn gesneden
Instructies
Verwarm de oven voor op 175°C.
Schroei in de olie het vlees rondom dicht.
Laat het even rusten en snijd het dan met snijmachine in plakjes van 1/4 cm.
Verwarm de fond.
Schep op voorverwarmde ovenvaste borden wat warme fond en leg het vlees erin.
Laat het vlees hoog in de oven ± 2 minuten licht gaar worden.
Bedek het vlees met de rucola en verwarm het nog ± 1 minuut in de oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Vlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië