Carpaccio 'Le Logge'
(van mals rundvlees in een warme kalfsfond
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 gram rundvlees mals aan één stuk / bijv. biefstuk of vraag uw slager van gebraden rosbief 1/4 cm dikke plakjes af te snijden
- 1 dl kalfsfond pot á 4 dl of sterke kalfsbouillon
- bosje rucola roquette of waterkers, fijn gesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Schroei in de olie het vlees rondom dicht.
- Laat het even rusten en snijd het dan met snijmachine in plakjes van 1/4 cm.
- Verwarm de fond.
- Schep op voorverwarmde ovenvaste borden wat warme fond en leg het vlees erin.
- Laat het vlees hoog in de oven ± 2 minuten licht gaar worden.
- Bedek het vlees met de rucola en verwarm het nog ± 1 minuut in de oven.