Carpaccio 'Le Logge'

(van mals rundvlees in een warme kalfsfond

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram rundvlees mals aan één stuk / bijv. biefstuk of vraag uw slager van gebraden rosbief 1/4 cm dikke plakjes af te snijden
  • 1 dl kalfsfond pot á 4 dl of sterke kalfsbouillon
  • bosje rucola roquette of waterkers, fijn gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Schroei in de olie het vlees rondom dicht.
  • Laat het even rusten en snijd het dan met snijmachine in plakjes van 1/4 cm.
  • Verwarm de fond.
  • Schep op voorverwarmde ovenvaste borden wat warme fond en leg het vlees erin.
  • Laat het vlees hoog in de oven ± 2 minuten licht gaar worden.
  • Bedek het vlees met de rucola en verwarm het nog ± 1 minuut in de oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees / Voorgerechten
Land van herkomst Italië