Knoflookolie maken: Meng de fijngehakte knoflook met de olijfolie.
Ossehaas voorbereiden: Leg de ossehaas een paar minuten in de diepvries en snijd het vervolgens in heel dunne plakken.
Indien nodig, leg de plakken tussen plasticfolie en plet ze voorzichtig met een deegroller.
Opmaken: Bestrijk de borden met knoflookolie.
Schik de dunne plakken ossehaas op de borden.
Pijnboompitten roosteren: Rooster de pijnboompitten goudgeel in een droge koekenpan.
Serveren: Schik de rucola in het midden van de ossehaas.
Garneer met de geroosterde pijnboompitten en kappertjes.
Schaaf de parmezaanse kaas er aan tafel over.
Notities / Tips / Wijnadvies
WijnadviesEen lichte, frisse Pinot Grigio of een Soave uit Italië zou perfect passen bij de delicate smaken van de carpaccio en de rijke parmezaanse kaas.