Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Carpaccio volgens 't Zusje recept
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
14
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
tapasschaaltjes
Mengkom
Lepel
Ingrediënten
Voor de carpaccio:
▢
4
porties rundercarpaccio
▢
Gemengde sla
▢
Kruidendressing naar keuze en naar smaak
▢
Balsamicodressing
▢
Parmezaanse kaasvlokken
▢
Pittenmix
▢
Kervel
Voor de truffelmayonaise:
▢
100
gram
mayonaise
▢
10
gram
truffeltapenade
▢
10
ml
truffelolie
▢
10
ml
water
Instructies
Meng alle ingrediënten voor de truffelmayonaise goed door elkaar in een mengkom.
Maak de gemengde sla aan met de kruidendressing.
Leg de porties carpaccio op tapasschaaltjes en trek een zigzagsgewijze streep van de truffelmayonaise over de carpaccio.
Herhaal dit met de balsamicodressing.
Bestrooi de carpaccio met Parmezaanse kaasvlokken en de pittenmix.
Leg in het midden van elke portie een handje aangemaakte salade en maak het geheel af met een takje kervel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay past uitstekend bij deze carpaccio.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Tapas
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië
/
Nederland