Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cashewnotentaartje met Hartige Kaaskorst
Porties:
8
personen
inclusief 15 minuten rusttijd
1
uur
uur
15
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
deegroller
springvorm (Ø 22 cm)
Bakpapier
Ingrediënten
▢
150
g
bloem + extra om te bestuiven
▢
150
g
extra belegen kaas
geraspt
▢
Mespunt
witte peper
▢
125
g
koude boter
▢
3
el
pure honing
▢
125
ml
slagroom
▢
200
g
gezouten cashewnoten
grof gehakt
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Meng in een kom de bloem, geraspte kaas en witte peper.
Snijd de koude boter met twee messen door het bloemmengsel totdat het op grove kruimels lijkt.
Kneed met koele handen snel tot een samenhangend deeg.
Laat het deeg 15 minuten rusten in de koelkast.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van Ø 26 cm.
Bekleed de springvorm met het deeg en druk het goed aan.
Verwarm de honing in een steelpan.
Roer de slagroom erdoor en verhit tot aan de kook.
Haal de pan van het vuur en roer de grof gehakte cashewnoten erdoor.
Strijk het notenmengsel gelijkmatig uit over het deeg in de springvorm.
Bak het taartje in het midden van de oven in 45-50 minuten gaar en goudbruin.
Laat het taartje iets afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een dessertwijn zoals een Sauternes of een Muscat past goed bij de hartige en zoete smaken van dit cashewnotentaartje.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Noten
/
Snack
/
Taart
/
Zuidvruchten
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch