Een rijke Catalaanse mosselsoep met tomaten, kaas, cognac en een vleugje kaneel. Een unieke combinatie van smaken die perfect passen bij een feestelijke maaltijd.
Kook de mosselen in een grote pan met een bodempje water tot alle schelpen openstaan.
Haal de mosselen met een schuimspaan uit de pan en bewaar het kooknat.
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de gehakte ui en tomaten.
Voeg het kooknat toe aan de pan en vul aan met voldoende vleesbouillon voor 4 porties soep.
Breng het geheel aan de kook.
Voeg de cognac en geroosterde sneetjes stokbrood toe aan de pan en roer alles door elkaar.
Stamp de knoflook met zout, peper, kaneel en gehakte peterselie fijn in een vijzel.
Voeg een beetje kooknat van de soep toe aan het mengsel en giet het terug in de pan.
Voeg de mosselen (zonder schelpen) toe aan de pan.
Roer alles voorzichtig door elkaar en laat kort koken.
Voeg de geraspte kaas toe en roer tot deze volledig is gesmolten.
Serveer de soep warm in diepe borden of kommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de soep met knapperig stokbrood en een frisse groene salade voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Een lichte, fruitige rode wijn, zoals Tempranillo, past perfect bij de rijke smaken van deze soep.