Catalaanse Mosselsoep met Kaas en Cognac

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg verse mosselen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gehakt
  • 4 tomaten gehakt
  • 1 liter vleesbouillon
  • 4 geroosterde sneetjes stokbrood glutenvrij indien nodig
  • 2 cl cognac
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout en peper naar smaak
  • Kaneel naar smaak
  • 1 bosje peterselie gehakt
  • 150 gram geraspte kaas

Instructies

  • Kook de mosselen in een grote pan met een bodempje water tot alle schelpen openstaan.
  • Haal de mosselen met een schuimspaan uit de pan en bewaar het kooknat.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof hierin de gehakte ui en tomaten.
  • Voeg het kooknat toe aan de pan en vul aan met voldoende vleesbouillon voor 4 porties soep.
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de cognac en geroosterde sneetjes stokbrood toe aan de pan en roer alles door elkaar.
  • Stamp de knoflook met wat zout, peper, kaneel en gehakte peterselie in een vijzel.
  • Voeg een beetje kooknat van de soep toe en meng alles goed door.
  • Giet het mengsel terug in de pan en voeg de mosselen toe (uit de schelpen gehaald).
  • Roer alles door elkaar en laat kort koken.
  • Voeg de geraspte kaas toe aan de soep en roer tot de kaas gesmolten is.
  • Serveer warm en geniet van deze Catalaanse delicatesse.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte, fruitige rode wijn, zoals een Tempranillo, past goed bij deze Catalaanse mosselsoep.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep / Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Spanje