Spoel de inktvis grondig af onder koud stromend water, verwijder de ingewanden en de inktzak.
Snijd de mantel in ringen en de tentakels in stukjes.
Was de visfilets, dep ze droog en snijd ze in blokjes.
Besprenkel ze met citroensap.
Verhit de roomboter in een grote pan.
Fruit de uien, knoflook en rookvlees tot ze zacht en geurig zijn.
Voeg de gemalen amandelen, paprika's, tomaten, laurierblad, saffraan, witte wijn, water en mosselen toe.
Breng aan de kook en laat enkele minuten koken totdat de mosselen openstaan.
Voeg de inktvis, visfilet, garnalen en artisjokharten toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat de soep 20 minuten sudderen op laag vuur tot de vis en zeevruchten gaar zijn.
Proef en voeg indien nodig extra zout, peper en een kneepje citroensap toe.
Serveer de soep warm in diepe borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de Catalaanse vissoep met knapperig brood en een partje citroen voor extra frisheid.Wijnadvies:Een frisse Spaanse witte wijn, zoals Albariño of Verdejo, past perfect bij dit gerecht.