Catalaanse Vissoep

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1.5 kg mosselen
  • 500 gram inktvis
  • 500 gram visfilet
  • 125 gram grote garnalen
  • 2 uien fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 100 gram rookvlees in blokjes gesneden
  • 500 gram tomaten in blokjes gesneden
  • 2 paprika’s in blokjes gesneden
  • 40 gram roomboter
  • 50 gram gemalen amandelen
  • 1 laurierblad
  • 1 mespunt saffraanpoeder
  • ¼ liter droge witte wijn
  • ¼ liter water
  • 1 blik artisjokken
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen peper naar smaak
  • Citroensap

Instructies

  • Spoel de inktvis grondig af onder stromend koud water, verwijder de ingewanden en de inktzak.
  • Snijd de mantel in ringen en de tentakels in kleine stukjes.
  • Was de visfilets, dep ze droog en snijd ze in blokjes.
  • Besprenkel met citroensap.
  • Verhit de roomboter in een grote pan en fruit hierin de uien, knoflook en rookvlees.
  • Voeg de gemalen amandelen, paprika’s, tomaten, laurierblad, saffraan, witte wijn, water en mosselen toe.
  • Breng aan de kook.
  • Kruid de inktvis, visfilet, garnalen en artisjokharten met zout en peper, voeg ze toe aan de pan en laat alles 20 minuten sudderen tot alles gaar is.
  • Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  • Serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse Spaanse witte wijn zoals Albariño past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 45 g | Vet: 30 g | Zout: 3 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Spanje
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij