Boen de sinaasappel schoon en snijd twee dunne schilletjes af.
Breng de melk met agar agar, suiker en sinaasappelschil aan de kook.
Laat het mengsel enkele minuten zachtjes pruttelen en haal het vervolgens van het vuur.
Hang de theezakjes in het pannetje en laat ze minimaal 5 minuten trekken.
Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur en verwijder de sinaasappelschillen.
Verdeel de geurige melk over 4 glaasjes en laat het minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
Hak de amandelen in kleine stukjes.
Verwarm de pruimenjam in een pannetje en voeg 2 eetlepels water toe.
Garneer elk glaasje met een lepel warme pruimenjam en bestrooi met de gehakte amandelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van dit verfijnde Indiaas toetje met de rijke smaken van chai en de heerlijke textuur van de amandel-topping. Een elegant nagerecht dat zowel verrukkelijk als verfrissend is.