Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Champignon kipsoep uit Normandië
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Kooktijd
40
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
250
gram
champignons
▢
200
gram
kipfilet
▢
1
st
sjalot
▢
750
ml
kippenbouillon
▢
2
el
crème fraîche
▢
1
el
bieslook
▢
2
el
olijfolie
▢
zout
peper
Instructies
Zet alle ingredienten en klaar.
Snipper de sjalot.
Snijd de kipfilet en de champignons in stukjes.
Maak de kippenbouillon van 2 bouillonblokjes.
Fruit de sjalot in de olijfolie.
Voeg de kipblokjes toe en gaar deze.
Voeg de champignons toe.
Laat ongeveer 5 minuten bakken.
Voeg dan 750 ml bouillon toe.
Zet de warmtebron lager en laat het geheel een half uurtje zachtjes koken met het deksel op de pan.
Doe de inhoud van de pan in de keukenmachine of blender en pureer.
Giet het geheel terug in een pan en voeg de crème fraîche toe.
Verwarm de soup goed door en roer door.
Breng op smaak met wat peper.
Ik vond zout niet meer nodig.
De bouillon was al zout genoeg.
Verdeel over kommen en garneer met de fijn gesneden bieslook
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk