Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 250 gram champignons
- 200 gram kipfilet
- 1 st sjalot
- 750 ml kippenbouillon
- 2 el crème fraîche
- 1 el bieslook
- 2 el olijfolie
- zout peper
Instructies
- Zet alle ingredienten en klaar.
- Snipper de sjalot.
- Snijd de kipfilet en de champignons in stukjes.
- Maak de kippenbouillon van 2 bouillonblokjes.
- Fruit de sjalot in de olijfolie.
- Voeg de kipblokjes toe en gaar deze.
- Voeg de champignons toe.
- Laat ongeveer 5 minuten bakken.
- Voeg dan 750 ml bouillon toe.
- Zet de warmtebron lager en laat het geheel een half uurtje zachtjes koken met het deksel op de pan.
- Doe de inhoud van de pan in de keukenmachine of blender en pureer.
- Giet het geheel terug in een pan en voeg de crème fraîche toe.
- Verwarm de soup goed door en roer door.
- Breng op smaak met wat peper.
- Ik vond zout niet meer nodig.
- De bouillon was al zout genoeg.
- Verdeel over kommen en garneer met de fijn gesneden bieslook