Champignon-kipsoep uit Normandië

Champignon kipsoep uit Normandië

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram champignons
  • 200 gram kipfilet
  • 1 st sjalot
  • 750 ml kippenbouillon
  • 2 el crème fraîche
  • 1 el bieslook
  • 2 el olijfolie
  • zout peper

Instructies

  • Zet alle ingredienten en klaar.
  • Snipper de sjalot.
  • Snijd de kipfilet en de champignons in stukjes.
  • Maak de kippenbouillon van 2 bouillonblokjes.
  • Fruit de sjalot in de olijfolie.
  • Voeg de kipblokjes toe en gaar deze.
  • Voeg de champignons toe.
  • Laat ongeveer 5 minuten bakken.
  • Voeg dan 750 ml bouillon toe.
  • Zet de warmtebron lager en laat het geheel een half uurtje zachtjes koken met het deksel op de pan.
  • Doe de inhoud van de pan in de keukenmachine of blender en pureer.
  • Giet het geheel terug in een pan en voeg de crème fraîche toe.
  • Verwarm de soup goed door en roer door.
  • Breng op smaak met wat peper.
  • Ik vond zout niet meer nodig.
  • De bouillon was al zout genoeg.
  • Verdeel over kommen en garneer met de fijn gesneden bieslook
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk