Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Champignonhoedjes met chorizo
Aller Hande 1997
Porties:
20
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Lage ovenschaal inhoud ca. 1 liter
Oven
Koekenpan
Ingrediënten
▢
20
kastanjechampignons
bakje á 250 g, AH,
▢
¼
rode paprika
▢
50
g
chorizo
stukje,
▢
¼
zakje
verse peterselie
▢
1
theelepel
bouillonpoeder
▢
½
eetlepel(s)
olijfolie,
▢
2
eetlepel(s)
paneermeel
▢
3
eetlepel(s)
medium dry sherry
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Champignons schoonvegen en steeltjes uit hoedjes draaien.
Paprika schoonmaken en wassen.
Champignonsteeltjes, paprika en chorizo heel fijn hakken.
In kopje peterselie fijnknippen.
In kommetje bouillonpoeder oplossen in 3 eetlepels heet water.
In koekenpan olie verhitten.
Chorizo ca. 2 minuten zachtjes bakken.
Champignonsteeltjes en paprika ca. 3 minuten meebakken, vocht laten verdampen.
Peterselie erdoor scheppen.
Champignonhoedjes vullen met chorizomengsel.
Aandrukken.
Champignonhoedjes naast elkaar in ovenschaal zetten.
Paneermeel erover strooien.
Bouillon en sherry ertussen schenken.
In midden van oven champignonhoedjes in ca. 15 á 20 minuten bruin en gaarbakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Champignonhoedjes warm of lauwwarm serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Warme hapjes