Champignonhoedjes met chorizo

Aller Hande 1997
Porties: 20 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 20 kastanjechampignons bakje á 250 g, AH,
  • ¼ rode paprika
  • 50 g chorizo stukje,
  • ¼ zakje verse peterselie
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • ½ eetlepel(s) olijfolie,
  • 2 eetlepel(s) paneermeel
  • 3 eetlepel(s) medium dry sherry

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Champignons schoonvegen en steeltjes uit hoedjes draaien.
  • Paprika schoonmaken en wassen.
  • Champignonsteeltjes, paprika en chorizo heel fijn hakken.
  • In kopje peterselie fijnknippen.
  • In kommetje bouillonpoeder oplossen in 3 eetlepels heet water.
  • In koekenpan olie verhitten.
  • Chorizo ca. 2 minuten zachtjes bakken.
  • Champignonsteeltjes en paprika ca. 3 minuten meebakken, vocht laten verdampen.
  • Peterselie erdoor scheppen.
  • Champignonhoedjes vullen met chorizomengsel.
  • Aandrukken.
  • Champignonhoedjes naast elkaar in ovenschaal zetten.
  • Paneermeel erover strooien.
  • Bouillon en sherry ertussen schenken.
  • In midden van oven champignonhoedjes in ca. 15 á 20 minuten bruin en gaarbakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Champignonhoedjes warm of lauwwarm serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Warme hapjes