Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Champignonsalade van Allerhande
Aller Hande 1996
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
vergiet
Ingrediënten
▢
1
bakje kastanjechampignons
250 g,
▢
2
eetlepel(s)
citroensap
▢
zout
▢
6
groene olijven zonder pit
▢
3
eetlepel(s)
mayonaise
▢
3
eetlepel(s)
slagroom
▢
10
sprietjes bieslook
zakje á 25 g,
▢
½
zakje
verse kervel
á 15 g,
▢
peper
▢
½
rode paprika
▢
1
bakje alfalfa
100 g,
Instructies
Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.
In pan 1/2 liter water, citroensap en iets zout aan de kook brengen.
Champignons ca. 1 minuut koken.
In vergiet laten uitlekken en laten afkoelen.
Intussen olijven in dunne plakjes snijden.
Mayonaise en room door elkaar roeren. Kruiden erboven fijnknippen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Saus, olijven en champignons door elkaar scheppen.
Paprika wassen, schoonmaken en in flinterdunne reepjes snijden, reepjes halveren.
Alfalfa wassen en op platte schaal leggen.
Champignonsalade erover verdelen.
Garneren met paprikareepjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij steaks en gebakken krielaardappeltjes.
Voedingswaarden
Calories:
310
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
28
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade