Champignonsalade van Allerhande

Aller Hande 1996
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bakje kastanjechampignons 250 g,
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • zout
  • 6 groene olijven zonder pit
  • 3 eetlepel(s) mayonaise
  • 3 eetlepel(s) slagroom
  • 10 sprietjes bieslook zakje á 25 g,
  • ½ zakje verse kervel á 15 g,
  • peper
  • ½ rode paprika
  • 1 bakje alfalfa 100 g,

Instructies

  • Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.
  • In pan 1/2 liter water, citroensap en iets zout aan de kook brengen.
  • Champignons ca. 1 minuut koken.
  • In vergiet laten uitlekken en laten afkoelen.
  • Intussen olijven in dunne plakjes snijden.
  • Mayonaise en room door elkaar roeren. Kruiden erboven fijnknippen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Saus, olijven en champignons door elkaar scheppen.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in flinterdunne reepjes snijden, reepjes halveren.
  • Alfalfa wassen en op platte schaal leggen.
  • Champignonsalade erover verdelen.
  • Garneren met paprikareepjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker bij steaks en gebakken krielaardappeltjes.

Voedingswaarden

Calories: 310 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 7 g | Vet: 28 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Salade