Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Champignontaart
Slank
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
5
plakjes
deeg voor hartige taart
diepvries (pak a 250 g)
▢
2
bak
champignons
à 250 g
▢
1
grote
ui
▢
2
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
zout
▢
peper
▢
1
zakje
verse peterselie
30 g
▢
4
eieren
middel groot
▢
1
bekertje
crème fraîche
125 ml
Instructies
Deeg laten ontdooien.
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Champignons schoonmaken, in plakjes snijden.
Ui pellen en snipperen.
Quichevorm invetten met olie.
In koekenpan rest van olie verhitten.
Ui en champignons ca. 5 minuten bakken, vocht laten verdampen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Peterselie fijn knippen.
Eieren loskloppen, met crème fraîche en peterselie door champignons scheppen.
Quichevorm met deegplakjes bekleden en op enkele plaatsen met vork inprikken.
Champignonmengsel op deeg scheppen.
Taart in midden van oven in ca. 35 minuten gaar en goudbruin bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met ijsbergsla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch