Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chausson á la napolitaine
(Dichtgevouwen pizza)
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
200
gram
ricotta
Italiaanse verse kaas, gezeefd
▢
100
gram
mozzarella in blokjes
▢
1
ei
▢
zout
peper
▢
50
gram
geraspte pecorino of Parmezaanse kaas
▢
100
gram
Italiaanse salami in dunne reepjes
▢
2
blikjes
croissantdeeg
Instructions
Vermeng de ricotta voorzichtig met de mozzarella, het ei, zout, peper, de pecorino en de salami. Verwarm de oven voor op 220°C.
Bestrijk een grote bakplaat met olie en rol het deeg hierop uit tot een ronde lap van 1/2 cm dik.
Druk de rand van het deeg iets omhoog en verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg.
Maak de rand van het deeg met wat water vochtig en vouw de pizza dubbel.
Druk de randen goed op elkaar, zodat de vulling er tijdens het bakken niet uit kan lopen.
Bak de pizza in het midden van de oven in ± 30 minuten gaar en bruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pizza
Land van herkomst
Italië