Chausson á la napolitaine

(Dichtgevouwen pizza)


Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram ricotta Italiaanse verse kaas, gezeefd
  • 100 gram mozzarella in blokjes
  • 1 ei
  • zout peper
  • 50 gram geraspte pecorino of Parmezaanse kaas
  • 100 gram Italiaanse salami in dunne reepjes
  • 2 blikjes croissantdeeg

Instructies

  • Vermeng de ricotta voorzichtig met de mozzarella, het ei, zout, peper, de pecorino en de salami. Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Bestrijk een grote bakplaat met olie en rol het deeg hierop uit tot een ronde lap van 1/2 cm dik.
  • Druk de rand van het deeg iets omhoog en verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg.
  • Maak de rand van het deeg met wat water vochtig en vouw de pizza dubbel.
  • Druk de randen goed op elkaar, zodat de vulling er tijdens het bakken niet uit kan lopen.
  • Bak de pizza in het midden van de oven in ± 30 minuten gaar en bruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pizza
Land van herkomst Italië