Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van het bladerdeeg (meestal 200°C).
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol beide vellen bladerdeeg uit.
Snijd elk vel in 10-12 vierkantjes (afhankelijk van de gewenste grootte van de bites).
Meng in een kom de roomkaas, 1 ei en het vanille aroma goed door elkaar tot een glad beslag.
Voeg het vanille kloppuddingpoeder toe aan het roomkaasmengsel en mix nogmaals goed door.
Leg de bladerdeegvierkantjes op de bakplaat.
Verdeel op elk vierkantje een theelepel van het roomkaasmengsel.
Schep bovenop het roomkaasmengsel een halve theelepel aardbeienjam.
Vouw de tegenoverliggende punten van het bladerdeeg naar elkaar toe en druk ze in het midden goed vast met een vork, zodat je kleine pakketjes krijgt.
Klop het extra ei los in een kommetje en bestrijk de bovenkant van de bladerdeegpakketjes met het losgeklopte ei.
Bestrooi de bovenkant van de pakketjes met amandelschaafsel.
Bak de cheesecake bites in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Laat de cheesecake bites na het bakken iets afkoelen op de bakplaat.
Bestrooi de afgekoelde cheesecake bites eventueel met poedersuiker voor het serveren.
Serveer de cheesecake bites lauwwarm of op kamertemperatuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de cheesecake bites met verse aardbeien of een bolletje vanille-ijs.Wijnadvies:Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een licht fruitige rosé past goed bij de zoete smaken van de cheesecake en de aardbeienjam.