Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Chili kip a la Sandra met bloemkoolrijst
(Voor 4 personen, 5 puntenper persoon)
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
800
gram
kipfilet
in blokjes gesneden
▢
150
gram
baconreepjes
▢
1
rode paprika
in blokjes gesneden
▢
3
grote
rode uien
gesnipperd(of 5 kleine rode uien)
▢
3
tenen
knoflook
in plakjes gesneden
▢
10
kleine
trostomaten
in blokjes gesneden
▢
2
rode pepers
ontzaad en in halve ringen gesneden
▢
70
gram
tomatenpuree
▢
1
zakje
burrito seasonmix
▢
1
blik
rode kidneybonen
400 gram (uitgelekt)
▢
100
ml
Alpro Cuisine light
▢
1
limoen
het sap en de rasp
▢
7,5
gram
gerookt paprikapoeder
▢
5
gram
djinten
komijnpoeder
▢
1
bos(jes)
koriander
verse klein gehakt
▢
100
ml
rode wijn
▢
PAM spray
een paar sprays
Instructies
Bak in de PAM spray de bacon, kipfilet, uien, paprika, knoflook en de pepers op hoog vuur een minuut of 5.
Doe de tomatenpuree, de trostomaatjes, de djinten, het gerookte paprikapoeder en de burrito seasonmix erbij en bak even mee.
Voeg dan de wijn en de kidneybonen toe en laat ongeveer 20 minuten pruttelen op zacht vuur met dichte deksel.
Roer na 20 minuten de Alpro Cuisine light, de limoensap en rasp en de gehakte koriander door het mengsel en serveer samen met de bloemkoolrijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ik heb het gegeten met bloemkoolrijst, dat is in punten niks extra’s.
--------------------------------------------------------------------------------------------------