Chili kip a la Sandra met bloemkoolrijst

Chili kip a la Sandra met bloemkoolrijst

(Voor 4 personen, 5 puntenper persoon)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gram kipfilet in blokjes gesneden
  • 150 gram baconreepjes
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 3 grote rode uien gesnipperd(of 5 kleine rode uien)
  • 3 tenen knoflook in plakjes gesneden
  • 10 kleine trostomaten in blokjes gesneden
  • 2 rode pepers ontzaad en in halve ringen gesneden
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 zakje burrito seasonmix
  • 1 blik rode kidneybonen 400 gram (uitgelekt)
  • 100 ml Alpro Cuisine light
  • 1 limoen het sap en de rasp
  • 7,5 gram gerookt paprikapoeder
  • 5 gram djinten komijnpoeder
  • 1 bos(jes) koriander verse klein gehakt
  • 100 ml rode wijn
  • PAM spray een paar sprays

Instructies

  • Bak in de PAM spray de bacon, kipfilet, uien, paprika, knoflook en de pepers op hoog vuur een minuut of 5.
  • Doe de tomatenpuree, de trostomaatjes, de djinten, het gerookte paprikapoeder en de burrito seasonmix erbij en bak even mee.
  • Voeg dan de wijn en de kidneybonen toe en laat ongeveer 20 minuten pruttelen op zacht vuur met dichte deksel.
  • Roer na 20 minuten de Alpro Cuisine light, de limoensap en rasp en de gehakte koriander door het mengsel en serveer samen met de bloemkoolrijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ik heb het gegeten met bloemkoolrijst, dat is in punten niks extra’s.
————————————————————————————————–