Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 800 gram kipfilet in blokjes gesneden
- 150 gram baconreepjes
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- 3 grote rode uien gesnipperd(of 5 kleine rode uien)
- 3 tenen knoflook in plakjes gesneden
- 10 kleine trostomaten in blokjes gesneden
- 2 rode pepers ontzaad en in halve ringen gesneden
- 70 gram tomatenpuree
- 1 zakje burrito seasonmix
- 1 blik rode kidneybonen 400 gram (uitgelekt)
- 100 ml Alpro Cuisine light
- 1 limoen het sap en de rasp
- 7,5 gram gerookt paprikapoeder
- 5 gram djinten komijnpoeder
- 1 bos(jes) koriander verse klein gehakt
- 100 ml rode wijn
- PAM spray een paar sprays
Instructies
- Bak in de PAM spray de bacon, kipfilet, uien, paprika, knoflook en de pepers op hoog vuur een minuut of 5.
- Doe de tomatenpuree, de trostomaatjes, de djinten, het gerookte paprikapoeder en de burrito seasonmix erbij en bak even mee.
- Voeg dan de wijn en de kidneybonen toe en laat ongeveer 20 minuten pruttelen op zacht vuur met dichte deksel.
- Roer na 20 minuten de Alpro Cuisine light, de limoensap en rasp en de gehakte koriander door het mengsel en serveer samen met de bloemkoolrijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ik heb het gegeten met bloemkoolrijst, dat is in punten niks extra’s.