Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese five spicerijst met shii-takes
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
witte rijst
▢
150
g
shii-takes
▢
Wok Olie
▢
200
g
gehakt
▢
250
g
doperwtjes
diepvries
▢
6
eetlepels
Conimex Woksaus Chinese Five Spice
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Maak de paddenstoelen schoon.
Laat kleine paddenstoelen heel en snijd grote in stukken.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok het gehakt 2 minuten.
Voeg de shii-takes en de doperwtjes toe en wok ca. 5 minuten mee.
Voeg de woksaus toe, schep vervolgens de rijst erdoor en wok nog 2 minuten.
Schep de rijst in de kommen of op borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Vervang voor een variant zonder vlees het gehakt door 75 g gezouten cashewnoten of pinda’s.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Vlees
Land van herkomst
Oosters
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch