Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese kippensoep van Harry Bloksma
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kipfilets
▢
1
winterwortel
▢
100
gram
taugé
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
ui
▢
125
gram
chinese noedels
▢
60
cl
kippenbouillon
▢
1
el
bloem
▢
1
tl
gemberpoeder
▢
1
el
sojasaus
▢
1
laurierblad
▢
zout en peper
Instructies
Snijd de wortel en de kipfilets in blokjes.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Zet de blokjes kip, ui en knoflook aan in de lepel sojasaus.
Voeg de gemberpoeder, het laurierblad, de groenten (wortel en taugé) en de bouillon toe. Laat 15 minuten koken.
Meng de bloem met een beetje bouillon tot een papje.
Voeg dit aan de soep toe samen met de noedels. Laat een paar minuten koken.
Serveer in diepe borden of kommen en vergeet niet het laurierblaadje te verwijderen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
China