Chinese kippensoep

Chinese kippensoep van Harry Bloksma

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 winterwortel
  • 100 gram taugé
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 125 gram chinese noedels
  • 60 cl kippenbouillon
  • 1 el bloem
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el sojasaus
  • 1 laurierblad
  • zout en peper

Instructies

  • Snijd de wortel en de kipfilets in blokjes.
  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Zet de blokjes kip, ui en knoflook aan in de lepel sojasaus.
  • Voeg de gemberpoeder, het laurierblad, de groenten (wortel en taugé) en de bouillon toe. Laat 15 minuten koken.
  • Meng de bloem met een beetje bouillon tot een papje.
  • Voeg dit aan de soep toe samen met de noedels. Laat een paar minuten koken.
  • Serveer in diepe borden of kommen en vergeet niet het laurierblaadje te verwijderen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep
Land van herkomst China