Een stukje± 4 cm fijngesneden geschilde verse gemberwortel
2eetlepelszeezout
30ggeroosterde mosterdzaadjes
1middelgrotein vieren gesneden ui
2Chili serrano peperszaadjes verwijderd en in stukjes gesneden
5fijngehakte teentjes knoflook
1stokjekaneel
Instructies
Ontpit de abrikozen en de pruimen en snijd ze in vieren.
Rooster de paprika's, verwijder het vel, snijd ze in de lengte in vieren en zet ze apart.
Doe de abrikozen, pruimen, 7 dl azijn en het water in een grote roestvrijstalen pan en laat de
vruchten in ± 25 minuten op laag vuur zacht worden.
Neem de pan van het vuur.
Doe de rest van de azijn en de suiker in een andere, nog grotere roestvrijstalen pan en breng het aan de kook.
Voeg het vruchtenmengsel, gember, zout, mosterdzaad, ui, pepers, knoflook, kaneelstokje en paprika's toe en laat het geheel afgedekt ± 5 minuten zachtjes koken.
Verwijder het kaneelstokje.
Pureer de massa enkele seconden in een foodprocessor en doe deze weer terug in de pan.
Laat de saus al roerend ± 15 minuten zachtjes koken tot ze begint in te dikken (de saus zal dikker worden bij het afkoelen).
Schep de saus in gesteriliseerde (jam)potten en zet ze ± 10 minuten in een pan met kokend water.