Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese Soep Van Prei En Garnalen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
liter
kippenbouillon
▢
100
gram
prei
▢
100
gram
garnalen
gekookte
▢
50
gram
laksa
▢
1
teen
knoflook
geperste
▢
1
mespunt
djahé
▢
2
eetlepel(s)
rijstwijn
of droge sherry
▢
1
eetlepel(s)
sojasaus
▢
1
mespunt
ve-tsin
▢
peper
▢
zout
Instructies
Week de laksa minstens 15 min. in lauw water.
Snijd de prei in stukjes van ca. 2 cm en deze stukjes weer in de lengte in uiterst dunne reepjes.
Breng de bouillon aan de kook met de knoflook en djahé.
Voeg de uitgeknepen laksa toe, de prei, ve-tsin en laat alles 3 min. doorkoken.
Maak de soep af met de rijstwijn (of droge sherry) en sojasaus.
Doe de garnalen in soepkommen of terrine en giet de kokende soep eroverheen.
Magnetron:
Halveer de hoeveelheden.
Breng de bouillon met knoflooksap en djahé in een glazen litermaat afgedekt in 7-8 min. op 100% aan de kook.
Doe er de uitgeknepen laksa, prei en ve-tsin bij en kook alles afgedekt nog 1 min. op 100% door.
Verder te werk gaan zoals in het recept beschreven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Magnetron koken
/
Soep
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
China
/
Indonesië