Chinese Soep Van Prei En Garnalen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 liter kippenbouillon
  • 100 gram prei
  • 100 gram garnalen gekookte
  • 50 gram laksa
  • 1 teen knoflook geperste
  • 1 mespunt djahé
  • 2 eetlepel(s) rijstwijn of droge sherry
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 mespunt ve-tsin
  • peper
  • zout

Instructies

  • Week de laksa minstens 15 min. in lauw water.
  • Snijd de prei in stukjes van ca. 2 cm en deze stukjes weer in de lengte in uiterst dunne reepjes.
  • Breng de bouillon aan de kook met de knoflook en djahé.
  • Voeg de uitgeknepen laksa toe, de prei, ve-tsin en laat alles 3 min. doorkoken.
  • Maak de soep af met de rijstwijn (of droge sherry) en sojasaus.
  • Doe de garnalen in soepkommen of terrine en giet de kokende soep eroverheen.

Magnetron:

  • Halveer de hoeveelheden.
  • Breng de bouillon met knoflooksap en djahé in een glazen litermaat afgedekt in 7-8 min. op 100% aan de kook.
  • Doe er de uitgeknepen laksa, prei en ve-tsin bij en kook alles afgedekt nog 1 min. op 100% door.
  • Verder te werk gaan zoals in het recept beschreven.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Magnetron koken / Soep / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst China / Indonesië