Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese stoombroodjes met gehakt
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
40
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
stoompan
Ingrediënten
▢
200
gram
varkensgehakt
▢
snufje
zout
▢
¼
pakje
witbroodmix
▢
snufje
peper
▢
¼
theelepel
gemberpoeder
▢
½
theelepel
suiker
▢
1
eetlepel
selderij
verse, fijngehakt
▢
½
eetlepel
citroensap
▢
2
theelepel
olie
▢
½
ui
fijngesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
1
eetlepel
ketjap manis
zoete
Instructies
Bereid de witbroodmix met suiker volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking tot een deeg en laat dit rijzen.
Verhit ondertussen olie in een wok en fruit hierin de ui, knoflook en gember ca. 3 minuten.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
Schep de selderij, ketjap, citroensap, zout en peper door de vulling en laat deze afkoelen.
Rol 4 balletjes van het gerezen deeg en druk deze plat.
Leg wat vulling midden op het deeg en vouw het deeg om de vulling heen tot een dichte bal.
Maak op deze wijze ook de andere gevulde deegballen.
Leg de deegballen op bakpapier en laat deze afgedekt met een theedoek ca. 30 minuten rijzen.
Leg de deegballen met bakpapier in een stoompan en laat de broodjes in ca. 25 minuten gaar stomen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met chilisaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Broodjes
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
China