Chinese stoombroodjes met gehakt

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram varkensgehakt
  • snufje zout
  • ¼ pakje witbroodmix
  • snufje peper
  • ¼ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel suiker
  • 1 eetlepel selderij verse, fijngehakt
  • ½ eetlepel citroensap
  • 2 theelepel olie
  • ½ ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel ketjap manis zoete

Instructies

  • Bereid de witbroodmix met suiker volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking tot een deeg en laat dit rijzen.
  • Verhit ondertussen olie in een wok en fruit hierin de ui, knoflook en gember ca. 3 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  • Schep de selderij, ketjap, citroensap, zout en peper door de vulling en laat deze afkoelen.
  • Rol 4 balletjes van het gerezen deeg en druk deze plat.
  • Leg wat vulling midden op het deeg en vouw het deeg om de vulling heen tot een dichte bal.
  • Maak op deze wijze ook de andere gevulde deegballen.
  • Leg de deegballen op bakpapier en laat deze afgedekt met een theedoek ca. 30 minuten rijzen.
  • Leg de deegballen met bakpapier in een stoompan en laat de broodjes in ca. 25 minuten gaar stomen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met chilisaus.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood / Broodjes / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst China