Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese Tomatensoep van Fijne-recepten.nl / Harry Bloksma
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Staafmixer of keukenmachine
Ingrediënten
Kippenbouillon
▢
2
kippenbouillonblokjes
▢
2
kippenpoten
▢
1
liter
water
▢
1
ui
▢
1
teentje
knoflook
Voor de soep
▢
1
blikje
tomatenpuree
▢
2
el
bloem
▢
beetje water
▢
3
el
suiker
▢
½
el
rijstazijn
▢
2
ontvelde tomaten
▢
30
gram
mihoen
Instructies
Zet kip samen met de bouillonblokjes en water op.
Snijd uien en knoflook grof en voeg deze toe.
Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten trekken.
Verwijder de kippenpootjes en pluk het vlees eraf.
Zeef de bouillon daarna.
Zet een nieuwe pan op het vuur.
Zet de tomatenpuree even aan.
Voeg dan bloem en djahé toe en roer goed door.
Doe er een beetje water, suiker, zout, djahé, halve eetl azijn en ontvelde tomaten en bouillon bij.
Laat dit 15 koken.
Kook ondertussen de mihoen.
Blend de soep tot een homogene massa dmv een staafmixer of keukenmachine.
Breng wederom aan de kook.
Schep in een soepkom wat kip en dan soep.
Maak af met de mihoen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
China