Chinese Tomatensoep

Chinese Tomatensoep van Fijne-recepten.nl / Harry Bloksma

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Kippenbouillon

  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 2 kippenpoten
  • 1 liter water
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook

Voor de soep

  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 el bloem
  • beetje water
  • 3 el suiker
  • ½ el rijstazijn
  • 2 ontvelde tomaten
  • 30 gram mihoen

Instructies

  • Zet kip samen met de bouillonblokjes en water op.
  • Snijd uien en knoflook grof en voeg deze toe.
  • Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten trekken.
  • Verwijder de kippenpootjes en pluk het vlees eraf.
  • Zeef de bouillon daarna.
  • Zet een nieuwe pan op het vuur.
  • Zet de tomatenpuree even aan.
  • Voeg dan bloem en djahé toe en roer goed door.
  • Doe er een beetje water, suiker, zout, djahé, halve eetl azijn en ontvelde tomaten en bouillon bij.
  • Laat dit 15 koken.
  • Kook ondertussen de mihoen.
  • Blend de soep tot een homogene massa dmv een staafmixer of keukenmachine.
  • Breng wederom aan de kook.
  • Schep in een soepkom wat kip en dan soep.
  • Maak af met de mihoen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst China