Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Choco pindakoekjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
2 Bakplaten
van 32 x 28 cm
Bakpapier
Zeef
grote metalen lepel
rooster
Ingrediënten
▢
125
gr
boter
▢
½
kop
suiker
▢
¼
kop
bruine basterdsuiker
▢
1
ei
▢
1
kop
zelfrijzend bakmeel
▢
75
gr
bloem
▢
¾
kop
ongezouten geroosterde pinda's
▢
¾
kop
stukjes pure chocolade
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
2 bakplaten van 32 x 28 cm met bakpapier bekleden.
Boter en suiker tot een luchtige massa kloppen.
Ei erdoor kloppen.
Het mengsel in een grote kom doen.
Gezeefd bakmeel, bloem, pinda's en chocolade toevoegen.
Met een grote metalen lepel de ingrediënten door elkaar roeren.
Mengsel lichtjes tot een soepel deeg kneden.
Van telkens 1 afgestreken el deeg balletjes vormen.
Op de bakplaat leggen, met voldoende tussenruimte.
Balletjes met de vingers enigszins platdrukken.
Koekjes in 15-20 minuten goudbruin bakken en dan uit de oven halen.
5 minuten laten staan en dan op een rooster volledig laten afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Koek
/
Noten