Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade-Banaanrolletjes
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Eetstokjes
Garde
spuitzak
Siliconen spatels
Ingrediënten
▢
Pannenkoeken:
▢
300
milliliter
halfvolle melk
▢
175
gram
bloem
▢
50
gram
roomboter
▢
1
ei
▢
½
theelepel
zout
▢
Bananen Sushi:
▢
8
eetlepels
Nutella
▢
4
bananen
▢
4
handjes
pistachenoten
Instructies
Maak een pannenkoekenbeslag door bloem, zout, ei en de helft van de melk te mengen met een garde.
Voeg de rest van de melk toe en mix tot een glad beslag.
Verhit een pannenkoekenpan op middelhoog vuur.
Smelt een klein klontje roomboter in de pan en giet een schepje beslag in de pan.
Bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin en herhaal tot al het beslag op is.
Smeer alle pannenkoeken royaal in met de helft van de Nutella met behulp van een siliconen spatel.
Pel de bananen, snijd de uiteinden eraf en halveer ze in de lengte.
Leg een halve banaan net onder het midden van een pannenkoek en rol deze strak op.
Snijd de rol in acht gelijke stukken en leg ze op een bord.
Verwarm de resterende Nutella gedurende 1 minuut in de magnetron en doe het in een spuitzak.
Spuit een decoratief patroon over de bananenrolletjes en bestrooi ze met gehakte pistachenoten.
Serveer de chocolade-banaanrolletjes met eetstokjes en geniet van deze smaakvolle traktatie!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een zoete, licht mousserende wijn zoals een Moscato d'Asti complementeren de smaken van deze heerlijke chocolade-banaanrolletjes.
Voedingswaarden
Calories:
340
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.5
mg
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Dessert
/
Fruit
/
Pannenkoeken