Recept afdrukken
No ratings yet

Chocolade-Banaanrolletjes

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Chocolade, Dessert, Fruit, Pannenkoeken
Porties: 4
calorieën: 340kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • Pannenkoeken:
  • 300 milliliter halfvolle melk
  • 175 gram bloem
  • 50 gram roomboter
  • 1 ei
  • ½ theelepel zout
  • Bananen Sushi:
  • 8 eetlepels Nutella
  • 4 bananen
  • 4 handjes pistachenoten

Instructies

  • Maak een pannenkoekenbeslag door bloem, zout, ei en de helft van de melk te mengen met een garde.
  • Voeg de rest van de melk toe en mix tot een glad beslag.
  • Verhit een pannenkoekenpan op middelhoog vuur.
  • Smelt een klein klontje roomboter in de pan en giet een schepje beslag in de pan.
  • Bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin en herhaal tot al het beslag op is.
  • Smeer alle pannenkoeken royaal in met de helft van de Nutella met behulp van een siliconen spatel.
  • Pel de bananen, snijd de uiteinden eraf en halveer ze in de lengte.
  • Leg een halve banaan net onder het midden van een pannenkoek en rol deze strak op.
  • Snijd de rol in acht gelijke stukken en leg ze op een bord.
  • Verwarm de resterende Nutella gedurende 1 minuut in de magnetron en doe het in een spuitzak.
  • Spuit een decoratief patroon over de bananenrolletjes en bestrooi ze met gehakte pistachenoten.
  • Serveer de chocolade-banaanrolletjes met eetstokjes en geniet van deze smaakvolle traktatie!

Notities

Een zoete, licht mousserende wijn zoals een Moscato d'Asti complementeren de smaken van deze heerlijke chocolade-banaanrolletjes.

Nutrition

Calories: 340kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 6g | Vet: 15g | Zout: 0.5mg | Sugar: 20g

Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidige Aardappelsticks

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Borrelhapjes, Groenten, Snack
Porties: 10 stuks
calorieën: 180kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 10 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 1 eetlepel Italiaanse kruidenmix
  • 1 eetlepel universele kruidenmix
  • ½ eetlepel pikant paprikapoeder
  • Versgemalen zout
  • Frituurolie

Instructies

  • Verwarm de friteuse voor op 170 graden Celsius.
  • Schil de aardappelen en snijd een dun plakje van de onderkant af zodat ze stabiel blijven liggen.
  • Plaats een eetstokje aan de voor- en achterkant van elke aardappel om te voorkomen dat je te diep snijdt.
  • Snijd de aardappelen om de 2 millimeter in tot je de eetstokjes raakt.
  • Draai de aardappel een kwartslag en herhaal dit proces, zodat er een kruispatroon ontstaat.
  • Zorg ervoor dat de sneden recht en gelijkmatig zijn.
  • Meng in een kom de bloem met pikant paprikapoeder, universele kruidenmix en Italiaanse kruidenmix.
  • Rol de aardappelen voorzichtig door het bloemmengsel, zodat de kruiden tussen de gesneden stukjes komen.
  • Frituur de kruidige aardappelsticks gedurende 5 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een snufje zout voordat je ze serveert.
  • Geniet van deze heerlijke Kruidige Aardappelsticks als bijgerecht of als smakelijke fingerfood optie!

Notities

Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de kruidige smaken van deze aardappelsticks.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 3g | Vet: 7g | Zout: 0.5mg | Sugar: 1g