Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade Bananenshake Taart
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
3
uur
uur
koelen
12
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
plastic zak
deegroller
schaal
Ingrediënten
▢
1
reep
chocolade
▢
1
blikje
gecondenseerde melk
▢
1
pakje
biscuits
▢
3
grote
bananen
▢
Slagroom
▢
50
g
boter
Instructies
Kook het blikje gecondenseerde melk (met blik) gedurende 3 uur.
Laat het daarna afkoelen.
Doe de biscuits in een plastic zak en verkruimel ze met een deegroller.
Smelt de boter en meng deze met de verkruimelde biscuits.
Druk dit mengsel op de bodem van een schaal om een stevige korst te vormen.
Snijd de bananen in plakjes en verdeel ze gelijkmatig over de biscuitbodem.
Smeer de gekookte gecondenseerde melk over de bananen.
Klop de slagroom stijf en verdeel deze over de gecondenseerde melklaag.
Rasp de chocolade en strooi deze als laatste over de slagroomlaag.
Zet de bananenshake taart gedurende 12 uur in de koelkast om op te stijven.
Geniet van deze heerlijke bananenshake taart!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze zoete en romige taart gaat goed samen met een glas Moscato d'Asti of een dessertwijn zoals een Late Harvest Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
520
kcal
|
koolhydraten:
65
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
27
g
|
Zout:
0.4
g
|
Sugar:
45
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Gebak
Land van herkomst
America
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch